Jestes tutaj: Home » WYDARZENIA » Polska » Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

Coś dla łasuchów, coś dla roślinożerców, ale przede wszystkim dla maniaków burgerów tyle że w wersji roślinnej! Jak to możliwe? Z czego powstają takie burgery i dlaczego właściwie są smaczniejsze no i oczywiście dużo zdrowsze niż tradycyjne?

W sobotę, 4 lutego w godzinach 11-15 w Kulinarnych Kreacjach w Krakowie (ul. Zamoyskiego 73) odbędą się mini warsztaty z wariacją na temat tego powszechnego fast-foodu jednak w zmienionej wersji. Wegański burger może powstać z różnorodnych warzyw (np. dyni), grzybów (boczniaka), kaszy (jaglanej) lub strączków (cieciorka). Z biegiem lat stają się one coraz bardziej popularne w Polsce, smakują nie tylko roślinożercom, ale też i mięsożercom, którzy nie wyobrażali sobie takowego burgera bez zwykłego, wołowego kotleta.

Warsztaty poprowadzi Alicja z bloga Wegan Nerd, niedawno wydała swoją debiutancką książkę, jest autorką przepisów takich jak: wegański majonez z kaszy jaglanej czy ciągnący się ser z.. ziemniaka! Jej blog jest naprawdę warty uwagi, a możliwość uczestniczenia w warsztatach z tą właśnie autorką udowodni nam, że roślinna kuchnia nie jest nudna, a nawet dużo zdrowsza niż tradycyjna!

Menu:
1. Burger z marchewki z kolendrą i masłem orzechowym
2. Burger falafel z ciecierzycy z miętą i kminem rzymskim
3, Burger z czarnej soczewicy z wędzoną papryką
4. Kolorowe bułki burgerowe z burakiem, marchewką i szpinakiem
5. Wegańskie zamienniki z majonezu i sosy na ich bazie
6. Szybkie pikle
7. Orzeźwiająca lemoniada

Koszt warsztatów wynosu 190,00 zł., a zgłaszać możecie się poprzez e-maila: studio@kulinarnekreacje.com.pl. Miłej zabawy i smacznego!

Comments are closed.

© 2012 Coolturalni24.pl - Lepsza strona kultury

Przejdź na górę strony