Jestes tutaj: Home » LITERATURA » 200 przepisów na przyspieszenie metabolizmu. Jedz więcej i chudnij szybciej

200 przepisów na przyspieszenie metabolizmu. Jedz więcej i chudnij szybciej

(fot. materiały prasowyNowa książka Haylie Pomroy to długo oczekiwana kontynuacji bestsellerowej publikacji o sensacyjnej diecie przyspieszającej metabolizm. Autorka prezentuje czytelnikom 200 wspaniałych przepisów, które pozwolą schudnąć do 10 kilogramów w 28 dni. „Książka kucharska. Dieta przyspieszająca metabolizm” ukazała się 14 stycznia nakładem Wydawnictwa Burda Książki.

Haylie Pomroy opracowała dietę, która w niecały miesiąc przywróci do życia ospały, spowolniony i wypalony metabolizm. W dodatku uczy czytelników na nowo kochać i celebrować jedzenie – jego smaki, aromaty, konsystencje i sposób, w jaki odżywia ciało i duszę. Autorka uwalnia od strachu przed jedzeniem, którego można nabrać podczas nieskutecznych i okrutnych diet. Przekonuje, że pożywienie należy traktować jako swojego sprzymierzeńca i przyjaciela, który prowadzi do zdrowszego, szczuplejszego ciała – bez zbędnych wyrzeczeń i głodzenia się. W diecie przyspieszającej metabolizm trzeba jeść, i to dużo – pięć razy dziennie, a nawet więcej. Posiłki muszą być różnorodne, przygotowane z wartościowych składników, odpowiadające konkretnej fazie i pobudzającej narządy wewnętrzne do działania. Chociaż brzmi to skomplikowanie, przepisy zawarte w książce są proste, a potrawy pyszne, zdrowe i utrzymujące przemianę materii w stanie spalania.

„Książka kucharska. Dieta przyspieszająca metabolizm” to ponad 200 przepisów odpowiednich dla całej rodziny. Znajdują się tu przepisy wegetariańskie i wegańskie, a także w wersji bezglutenowej i przeznaczonej dla alergików. Autorka przedstawia pomysły na dania z wolnowaru przygotowywane w mniej niż 5 minut oraz przepisy na duże porcje do zamrażania – w sam raz dla zabieganych i zapracowanych.

Na śniadanie proponuje kremową kaszkę z brązowego ryżu, jaja sadzone ze szpinakiem czy morelową tapiokę. Tortilla z mielonym indykiem, opiekany bajgiel z ziołową pastą fasolową i sałatka krabowa to pomysły na pyszny lunch. Na obiad warto zjeść burgery z indyka z patatami, kurczaka faszerowanego lub sałatkę z sardynek z jarmużem i bekonem. Nie zabrakło też przepisów na przekąski (wędzone ostrygi z ogórkami, karczochy w sosie cytrynowym, jabłko w cynamonie), sosy i dipy (kremowy dip z nerkowców, sos z prażonego sezamu, salsa z mango) oraz koktajle i napoje (smoothie z awokado, domowa lemoniada, oczyszczająca herbata mojito). Dozwolone są nawet desery! Bezy cytrynowe, ciasteczka dyniowe, grillowany ananas z miętą, wiśnie w czekoladzie – to tylko kilka propozycji.

O autorce:
Haylie Pomroy – właścicielka klinik w Beverly Hills, Burbank, Irvine i Fort Collins, specjalistka do spraw żywienia. Znana w Hollywood i w środowisku medycznym ze swojej umiejętności powodowania szybkiej utraty wagi przez zastosowanie pożywienia jako zapłonu przemiany materii. Na liście jej klientów znalazły się takie znane postacie, jak Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Cher, Raquel Welch i Robert Downey jr. Regularnie pojawia się w programach telewizyjnych oraz magazynach „People”, „Harper’s Bazaar”, „Marie Claire” i innych. Haylie jest doradcą do spraw żywienia, zarejestrowaną konsultantką zdrowego życia i doradcą z zakresu medycyny holistycznej. 15 stycznia 2014 roku nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazał się jej poradnik „Dieta przyspieszająca metabolizm”, który znalazł się na pierwszym miejscu listy bestsellerów „New York Timesa’.

Comments are closed.

© 2012 Coolturalni24.pl - Lepsza strona kultury

Przejdź na górę strony